2018. január 9., kedd

Történetek a Különleges erők hétköznapjaiból: rajtaütés

Egy átlagos nap a pokolban – olvasta Róbert az alkarjára szíjazott terminálon társa, Tamás üzenetét.
Az – pötyögte vissza, majd hozzátette: Számoljuk fel!
Tamás a közeli kuka mögött megbújva elővette pisztolyát, halkan csőre töltötte, másik markába egy gránátot vett, és kibiztosította. Róbertre nézett, és biccentett.
Róbert a terminálján menüket nyitott meg, parancsokat futtatott le, koordinátákat osztott meg a drónok közt, amik ellenvetés nélkül teljesítették kiszabott feladatukat. Amint végzett, Tamás felé fordult, és némán mutató és középső ujjával a szeme felé bökött, majd az épületre. A fejük tetején pihenő vizort egyszerre húzták a szemük elé, egyetlen szabad bőrfelületük sem maradt. Testüket talpig fekete páncélzat borította. Róbert elővette pisztolyát, és élesítette.
A drónok hang nélkül szelték a levegőt. Tenyérnyinél alig voltak nagyobbak. Az utolsó métereken tovább gyorsítottak, majd szemmel követhetetlen sebességgel összegömbölyödtek, és kerámiaburkolatuknak köszönhetően, akár egy kilőtt ágyúgolyó, átszakították az ablaküveget. Odabent szétnyíltak, és a mennyezetre, a padlóra és a falakra tapadtak. Idegrendszert és szemet nem kímélő éles, rendszertelen felvillanásokkal életre keltek. Ezzel egy időben tébolyult, kétségbeesett kiáltások csendültek, majd lövések dördültek.
Róberték nem rohantak be automatikusan, megvárták, míg odabent elhallgattak a fegyverek. A drónok vízorra közvetített képeinek köszönhetően tudták ellenfeleik pontos számát és helyzetét. Az egyikük láthatóan menekülni akart.
Róbert felpattant, átlőtte az ajtót, majd berúgta; a túloldalt éppen a padló felé hulló élettelen test oldalra csapódott. Róbert a fegyverét maga előtt tartva benyomult a helyiségbe. A vizorok kizárták a pulzáló fényt, mintha nem is lenne. Róbert lőtt egyet jobbra, aztán balra egy-egy újabb holtat termelve.
Tamás belépett, és a felborított asztal mögött kuporgókra hajította a sokkológránátot, akik az egészből csupán a végeredményt érzékelték. Izmaik kontrollálhatatlanul görcsbe rándultak, nyöszörgésüket fogaik csikorgása nyomta el. Róbert nem törődött Tamással, átlőtt egy szekrényt. Az áldozat tartása a pillanat tört része alatt a gerincvelő folytonosságával egyszerre szűnt meg – élettelenül rogyott a padlóra.
Tamás körbetekintett, tartása ellazult. Róbert az asztal mögött vonaglókhoz lépett. Kettőt gondolkodás nélkül agyon lőtt, míg az utolsót térden és könyökön.
– Soha sem fogom megszokni – nyugtázta Tamás a dördüléseket.
– Nem kellenek.
– Akkor is.
– Gondolj arra, hogy ezek már nem fognak egy következő bevetésen hátba lőni. De ezt már párszor megbeszéltük. Ha nem tetszik, ne nézz oda.
– És még panaszkodnak a túlnépesedés ellen.
– Csak azért, mert finnyásak. Amúgy, ha nem álltak volna dílernek – intett a pisztollyal a halottak felé –, élhetnének. De hogy megnyugodjon a lelked, biztosra veszem, hogy túl vannak a szaporodáson. Minél egyszerűbbek, annál többször. Kapcsold ki ezt a szart!
Tamás a terminálján leállította a sokkolást, ennek ellenére az utolsó élő fájdalmas nyöszörgése nem hagyott alább. Róbert visszavonulásra utasította a drónokat, a pulzálás abbamaradt.
– Hogy vagy, kisbarátom? – guggolt le Róbert a vizort a feje búbjára húzva.
A férfi rángatózása erősödött, szája szélén kihabzott a nyála.
– Ez kész! – állt fel Róbert.
– Gyilkos ez a cucc – intett Tamás az utolsó kirepülő drón után. – Már várom, mikor szerzik be ők is a vizorokat ellene.
– Többek közt ezért sem hagyok tanúkat.
– Biztos akad, aki súg nekik.
– A központjukba nem is sétálnék be szívesen, de ezek kispályások ehhez.
A férfi önkéntelen rángásai egyre erőteljesebbek lettek.
– Ahogy elnézem, ettől sem tudunk meg semmit.
– Ha nem öltél volna meg mindenkit…
– Nem félek, biztos vagyok benne, hogy holnap lesz lehetőségünk egy másikat kikérdezni. Azonnal betömik a kialakult réseket. Nem hagynak piaci rést.
Róbert eltette a fegyverét.
– Akkor holnap – mondta Tamás, sóhajtott egyet, és lelőtte a férfit.
Írta: S.J.Sednol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Történetek a különleges erők hétköznapjaiból: túszdráma

– Csak tudnám, miért vezényeltek minket ide? – zsörtölődött Tamás a monitorok borította furgonban Róbertnek. – Mi közünk nekünk egy túszdr...